Isnin, 18 Februari 2013

iMadeFace comel dan kelakar

Anda mesti perasan kan kebanyakan avatar atau default picture di twitter dan facebook kebanyakan di kartunkan? Ada yang menyerupai rupa si pemilik akaun, dan tidak kurang juga yang tak serupa langsung hehehe.Apa sebenarnya aplikasi yang di gunakan oleh mereka untuk mencipta avatar tersebut.Jawapannya ialah aplikasi imadeface.



Memerlukan sekurang-kurang iOs 6 untuk beroperasi, anda boleh mencipta jutaan dan ribuan avatar baru dari pilihan -pilihan yang di sediakan.Gunakan kreativiti anda untuk mencipta avatar yang stylo dan bersahaja.
Selain dari avatar untuk social networking ataupun jaringan sosial, anda boleh menggunakan avatar yang di hasilkan untuk default picture rakan-rakan anda di telefon.At least, tiada lah kebosanan dengan gambar yang biasa sahaja kan?

Di bawah ada beberapa contoh gambar yang di rembat dari google yang saya rasa dah menghampiri si pemilik muka asal.




 Ini pula cubaan untuk membuat avatar yang berhijab.Saya tahu , tak cantik pun hahaha ^^


 
Dan terakhir sekali yours truly,

Aplikasi ini adalah percuma dan boleh di dapati di AppStore.So do enjoy your avatar.Cheerio.

1 ulasan:

  1. Gambar tu kena lukis sendiri ke?? Nak try download lahh :)

    BalasPadam